Kit – detector de gaz cu electrovalvă 3/4 SicurGas

115,00 lei 104,00 lei

Producător: SigurGas Italia

Garanție: 2 ani

Fisa tehnica Sicur gas

DETECTOR DE GAZ CU ELECTROVALVA 3/4 SICURGAS
Senzor de gaz cu electrovana 3/4″ SicurGAS este un KIT format din: senzor de gaz, electrovana, cablu de alimentare lung de 1,5 m – cablu de legatura dintre detector si electrovalva lung de 6 m, conectori pentru legaturile electrice, manualul de instalare si garantia.

Caracteristici detector de gaz SicurGAS:
Mod de alarmare: acustic si vizual
Temperatura de functionare: 0 + 55 grade
Tensiune de alimentare: 220 V
Voltaj comanda pentru electrovalva: 9 – 12 V
Putere alarma: 70 dB
Domeniu de utilizare: gaz natural
Leduri indicatoare:
Ledul verde: pornit
Ledul galben: calibrare
Ledul portocaliu: defect
Ledul rosu: alarma
Butonul alb: TEST

Senzorul de gaz – are rolul de a sesiza existenta gazului natural, LPG, gazului butan, din incaperile in care este montat.
Montajul senzorului de gaz se face in incaperile in care sunt consumatori de gaz, deci in spatiile in care exista posibilitatea scurgerii gazelor si a aparitiei pericolului de explozie. Pentru gaz natural montajul detectorului se face la 5 – 15 cm mai jos de tavan, iar pentru LPG aparatul se va monta la 15 – 25 cm de podeaSenzorul se conecteaza cu electrovana prin intermediul unui cablu electric ( 2 X 1 mm) dupa care se alimenteaza senzorul la reteaua de current de 220 V
Mod de functionare : in momentul alimentarii cu tensiune se aprind ledul verde si cel galben, dupa perioada de calibrare de aproximativ 3 min ledul galben se stinge ramanand cel verde aceasta insemnand ca aparatul e pregatit de functionare. Pentru testatre se poate folosi gazul de bricheta. In momentul in care senzorul detecteaza gazul va transmite un semnl electric electrovanei, moment in care va opri curgerea gazului si in acelasi timp se aprinde ledul rosu si va porni alarma sonora mentinanduse pana cand senzorul nu mai sesizeaza gaz. Daca aparatul nu functioneaza corespunzator ledul porocaliu va lumina continuu.
Electrovana are rol de a obtura curgerea gazului si functioneaza impreuna cu senzorul de gaz. Montajul electrovanei se face pe instalatia de gaz exterioara deci inainte de intrarea acesteia in imobil.
Mod de functionare in regim normal deschis. Dupa montajul in instalatie a electrovanei aceasta trebuie armata pentru a permite curgerea gazului. In momentul in care electrovana primeste un semnal electric de la senzor acesta opreste curgera gazului.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Kit – detector de gaz cu electrovalvă 3/4 SicurGas”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *