Noutăți

Tot ce trebuie să știi despre revizia centralelor

Punerea in functiune si autorizarea pentru centrala termica se realizeaza o data cu finalizarea montarii acesteia de catre personal autorizat. Ordinele ISCIR prevad ca cel putin o data la 2 ani centrala termica sa treaca printr-o verificare tehnica periodica. Respectarea legii si evitarea masurii de sistare a furnizarii gazelor naturale sunt argumente importante pentru revizie centrala termica.

Verificarea centralei termice înseamnă in primul rand un control preventiv și obligatoriu, a cărui responsabilitate este, conform legii, în sacina clientului (conform prescripției tehnice I.S.C.I.R. PT A1-2010). Foarte importanta este depistarea eventualelor scăpări de gaze sau defecțiuni ale centralei si stabilirea gradului de uzură a centralei termice și, după caz, recomandarea sau cererea de înlocuire obligatorie a acesteia în vederea prevenirii unor evenimente nedorite. Trebuie inteles ca in joc sunt siguranța familiei și a căminului dumneavoastră.

Fie că este vorba despre verificare, fie despre revizie, ai obligația să prezinți specialistului acreditat ANRE și ISCIR următoarele documente:

  • acte din care să reiasă că a fost efectuată curățarea coșurilor și a canalelor de evacuare a gazelor, emise cu cel mult 6 luni înainte de data realizării operatiunilor;
  • acte care să ateste efectuarea la termen a ultimei verificari (cu doi ani în urmă);
  • procesul verbal de punere in fucntiune emis de operatorul sistemului de distributie gaze naturale în care să fie specificat debitul de gaz pentru centrala termica ;
  • dosarul de debranșare de la sistemul termic centralizat;
  • proiectul după care s-a realizat instalația de gaz care alimentează centrala termica;
  • livretul aparatului și instrucțiunile de utilizare, în limba română.

Suntem aici să vă ajutăm:

Crego.ro dispune de toate mijlocele necesare in a te sustine in a alege centrala termica cea mai potrivita pentru caminul tau. Trebuie sa stii ca toate centralele comercializate beneficiaza de garantie iar prima verificare tehnica pe care trebuie sa o faci este la 2 ani de zile de la punerea in functiune a acesteia.

Ce centrala sa aleg?

Centrale În Condensare sunt in momentul de fata varful de tehnologie, mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât modelele vechi cu ardere standard. Cei mai buni producători de cazane sunt IMMERGASAristonVaillant și Viessmann.

Articolul anterior

Noua pompă de caldură Samsung EHS MONO HT Quiet

Articolul următor

Cum poți alege cea mai bună ofertă de furnizare a energiei electrice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare rapidă
Plata în rate
Plata securizată
Retur în 14 de zile calendaristice
Coș
Loghează-te

Nu ai cont încă?

Crează un cont